De elegante oplossing bij haarverlies

Veel gestelde vragen

Je haar valt uit... wat nu?

De meest gevreesde bijwerking van chemotherapie is het haarverlies. Je verliest al je haar, maar het belangrijkste is toch je haar op je hoofd. Wanneer je aan je tweede chemo toe bent gaat het meestal uitvallen. Je krijgt haarpijn wat voelt alsof je je haar de hele dag in een paardenstaart gedragen hebt. Het valt met grote plukken uit.

Dit vond ik zo confronterend dat ik het er meteen heb af laten scheren. Ook niet makkelijk maar dan was het maar achter de rug. Het gaat er toch af. Je hebt misschien een pruik aan laten meten en daarnaast zul je de headcovers zeker waarderen. Zet er 's nachts ook eentje op want het is best koud.

Hoe zie je er toch leuk uit?

Het valt allemaal niet mee wanneer je er zo voor staat en het kost meer moeite om er een beetje leuk uit te zien. Combineer de kleuren van de headcovers bij je kleding. Zoek een paar leuke oorbellen of een ketting in de kleur die er bij past. Uitgebreide informatie over je uiterlijk bij chemotherapie kun je vinden op de site van lookgoodfeelbetter.nl.

Hoe komt het dat je smaak zo verandert?

Dit kan een bijwerking zijn van de chemotherapie of de radiotherapie. Heel vervelend. Als koffieliefhebber vond ik het jammer dat de koffie helemaal niet meer smaakte. Je moet echt een beetje zoeken naar wat je wel lekker vindt. Ik dronk alleen nog de aardbeiensmaak van Coolbest. Kijk eens voor meer informatie en tips op beleefjesmaak.nl.

Hoe snel heb ik de headcovers in huis?

Wanneer je de headcovers op werkdagen voor 16.00 uur bestelt heb je ze de volgende dag in huis. Je hoeft er niet voor thuis te blijven, het pakje past door de brievenbus.

Hebben de headcovers verschillende maten?

De headcovers hebben 1 maat en passen iedereen. Er zit 2% elasthan in die voor rekbaarheid zorgt.

Wordt de headcover vergoed door de verzekering?

Er zijn een aantal ziektekostenverzekeringen (o.a. CZ, Zilveren Kruis, Delta Loyd) die de headcovers vergoeden. Wanneer je een uitgebreide polis hebt is dit meestal een bedrag tot 75,--. De rekening altijd even opsturen ter controle.

Hoe kan ik de headcover het beste wassen?

De headcover kan gewoon in de wasmachine op 30 graden.